De leerlingenraad van het Porta Mosana College zet zich in voor de positie van leerlingen binnen de school. We zijn hét onafhankelijke adviesorgaan tussen leerling en directie. Zoals de naam al doet vermoeden is de leerlingenraad er voor én door leerlingen. De raad bestaat uit een aantal commissies die diverse acties organiseren (bijvoorbeeld de speculaasactie-commissie). Daarnaast komt de gehele leerlingenraad maandelijks bij elkaar tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV), waarin de belangrijkste zaken voor leerlingen besproken worden. Mocht je hier een voorbeeld van willen zien, bekijk dan vooral ons archief waar wij alle stukken – zoals agenda’s en notulen – publiceren.

Enthousiast geworden? Meld je vooral aan! Mocht je andere vragen en/of opmerkingen voor (het bestuur van) de leerlingenraad hebben, laat het ons weten via het contactformulier!

Onze voorzitter Coco is op donderdag 15 Juni 2023 opgestapt als voorzitter van de leerlingenraad. Op dezelfde dag is er een motie van wantrouw ingegaan die tegen het gehele bestuur ging omdat de leerlingenraad geen vertrouwen in de rest van het DB, de commissie coordinator en penningmeester hebben dit niet kunnen meemaken omdat ze niet aanwezig waren op het moment van de ALV. Op dit moment is het even afwachten wat de gevolgen zullen zijn maar vanaf volgend schooljaar kan al wel bekend worden gemaakt dat de leerlingenraad een paar veranderingen zal krijgen.

Samenstelling Dagelijks Bestuur

Commissie-coördinatorInka Heijink (m3b)
PenningmeesterLily van Waalwijk van Doorn (m4a)
SecretarisRodolfo van Riet (m4j)
VoorzitterCoco Voncken (m5b)